Kaj je audio streaming?

Audio streaming je način prenosa zvočnega signala po internetu do vašega računalnika in se od običajnega internetnega prenosa zvoka razlikuje v tem, da za poslušanje ni potrebno naložiti celotne zvočne datoteke na računalnik (.wav , .au, ...) saj se zvok začne predvajati takoj, ko na računalnik prispejo prvi podatki.

Ko zvočni podatki prispejo na vaš računalnik so za nekaj sekund shranjeni v med-pomnilnik in šele potem predvajani. Podatki se med poslušanjem neprestano prenašajo na računalnik (audio data streaming) in to zagotavlja neprekinjeno predvajanje zvočnega posnetka.

Poslušanje je nemoteno vse dokler na vaš računalnik prihajajo novi podatki in se zapisujejo v med-pomnilnik. Zvok pa se neha predvajati takrat, ko se podatki nehajo shranjevati v med-pomnilnik in se ta izprazne, to se lahko zgodi zaradi preobremenjenosti internetne povezave, saj zvočni podatki ne prispejo dovolj hitro na vaš računalnik. Vzrok za prekinjen prenos zvoka je lahko v slabi povezavi poslušalca internetnega radia ali v preobremenjeni in nezadostni povezavi internetnega streaming radia, ki zvočni signal oddaja.

Obstajata dve vrsti audio streaminga, prva je zvok na zahtevo in je primerna za arhivirane zvočne posnetke na spletnih straneh, druga pa je za predvajanje zvoka v živo, ki je primerna rešitev za internetne radijske postaje.

Da bi zagotovili nemoteno predvajanje in zadovoljne obiskovalce spletne strani je priporočljivo najeti internetni audio streaming gostovanje, ki je primerna rešitev za internetni streaming radio ali predvajanje zvočnih posnetkov iz vaše spletne strani.
domov
streaming ponudba
naroci
Clanki in Vodici
cenik
podjetje
kontakt