Kaj je internetni radio?

Internetni oziroma spletni radio se of tradicionalnega radia razlikuje v tem, da ne oddaja zvoka z radijskimi frekvencami, pač pa se ta prenaša preko interneta in ima tako širši doseg poslušalcev. Internetni radio ni omejen na bližnjo okolico, regijo ali državo, poslušalci ga lahko poslušajo iz kjerkoli na svetu, potrebujejo le dostop do interneta in spletni naslov radijske postaje.

Poleg širokega dosega poslušalcev je prednost internetnega radia tudi njegova stroškovna učinkovitost. Zaradi nizkih stroškov najema internetnega streamanja, je radio postal dostopen širšemu krogu ljudi. Tako lahko zdaj vsak, ki želi svoj internetni radio, z malo truda in vložka, vzpostavi svoj internetni radio in začne oddajati signal v svet. Če bi radi začeli svoj internetni radio si oglejte našo audio streaming ponudbo za spletni radio.

Morda pa vas zanima kako poslušati internetni radio? Potrebujete le enega izmed programov, ki to omogočajo (najverjetneje imate kakšnega že nameščenega: BSPlayer, Winamp, RealPlayer in Windows Media Player.
Ko imate na računalniku nameščene programe za internetni radio, se morate samo še povezati na internetni radio, ki ga želite poslušati. V pomoč pri izbiri spletnega radia vam je lahko seznam slovenskih internetnih radijev.
domov
streaming ponudba
naroci
Clanki in Vodici
cenik
podjetje
kontakt