Prednosti uporabe zvoka na spletni strani

Do nedavnega je bilo predvajanje zvočnih kvalitetnih posnetkov na spletnih straneh dosegljivo le največjim spletnim portalom z veliko kapitala. Sedaj pa je zaradi razvoja tehnologije in nižjih stroškov audio streaming postal dostopen širšemu krogu lastnikov manjših in srednje velikih spletnih strani. Z zvočnimi posnetki pridobivajo obiskovalce, pritegnejo njihovo pozornost in si pridobijo njihovo naklonjenost.

Kako zvočni posnetki vplivajo na spletno stran in njeno obiskanost?

Povečajo prodajo izdelkov na spletni strani
Poleg izdelka v spletni trgovini lahko imate gumb z zvočnim posnetkom kratke predstavitve nekega izdelka, tako si povečate možnost, da se bo obiskovalec odločil za nakup tega izdelka. Primerna je tudi zvočna predstavitev spletne strani, saj lahko pritegne obiskovalce, da postanejo vaše strake.
Povečajo število naročnikov na vašo e-revijo ali e-mail listo
Če bi si radi zagotovili veliko število naročnikov na vašo elektronsko revijo ali pa bi radi le povečali število prejemnikov vaših e-poštnih obvestil, potem lahko na spletno stran vključite kratko in nevpadljivo zvočno vabilo za pritegnitev novih naročnikov.
Služijo kot dodatek obstoječim spletnim proizvodom
V primeru, da prodajate e-knjige, rezultate raziskav, raziskovalna poročila potem lahko na spletni strani poleg obstoječega proizvoda ponudite tudi njegov audio zapis. Torej zvočni posnetek e-knjige ali zvočni posnetek raziskovalnih poročil. Zvočni posnetek lahko obiskovalcem ponudite kot posamezen proizvod, kot zastonj dodatek obstoječemu proizvodu ali kot predstavitev izdelka.
Povečajo obiskanost vaše spletne strani in zadovoljstvo obiskovalcev
Na spletno stran dodajte kratka navodila in pomembne informacije za navigacijo in uporabo strani, tako boste zmanjšali možnost, da obiskovalec hitro zapusti vašo stran. Zvočni posnetki morajo biti jasni in kratki, saj ne smejo motiti obiskovalca vaše spletne strani, obenem pa ga morajo pritegniti in mu olajšati uporabo vaše spletne strani.

Zvočni posnetki na vaši spletni strani lahko povečajo obisk in prodajo ter izboljšajo zadovoljstvo obiskovalcev spletne strani. S strateškim načrtovanjem uporabe audio streaming posnetkov na vaši spletni strani pa lahko obiskovalce načrtno usmerjate in vodite do nakupa in tako povečate prodajo vaših proizvodov ali število vaših naročnikov.

Vsekakor je za uporabo zvočnih posnetkov na spletni strani najbolj pomembno, da pritegne pozornost obiskovalcev, hkrati pa zvok ne sme biti moteč in jih tako odvrniti od obiska. Če bi radi vedeli več o tem si preberite članek Kako narediti dober zvočni posnetek za spletno stran. Tako si boste zagotovili zadovoljne obiskovalce, ki bodo tako hitreje postali vaše zadovoljne stranke.

domov
streaming ponudba
naroci
Clanki in Vodici
cenik
podjetje
kontakt